fbpx

For tilreisende

Mosjøen – en kulturhistorisk perle på Helgeland

Rett under det «bredskuldrede» Øyfjellet, der elvene Vefsna og Skjerva møtes og renner ut i Vefsnfjorden, ligger fargerike Mosjøen, Helgelands eldste by. Her finner du også den vakre bydelen Sjøgata fra 1800-tallet.

Vefsn kommune ligger på Helgeland og sør i Nordland fylke. Det er 33 mil til Bodø, 39 mil til Trondheim og 10 mil til svenskegrensen. Kommunen grenser til kommunene Leirfjord, Hemnes, Hattfjelldal, Grane, Brønnøy, Vevelstad og Alstahaug.

Det er ca 13.400 innbyggere i Vefsn kommune, som har et areal på 1894 km2.

Kommunesenteret ligger i Mosjøen, «Byen midt i Norge». Det bor ca 10.000 innbyggere i Mosjøen, som er en trivelig liten by med mye trehusbebyggelse ved foten av Øyfjellet.

Overnatting i Mosjøen

 Mosjøen hotell

Vi tilbyr flotte rom i ulike størrelser og prisklasser. Om morgenen kan vi friste med en deilig frokost, og på kveldstid serverer vi kveldsbuffet med varmrett. En hyggelig TV-stue står også til disposisjon. 

Topcamp Mosjøen

Bo i våre hyggelige hytter og leiligheter, eller på våre flotte oppstillingsplasser for bobil, campingvogn og telt. Som vår gjest har du tilgang til vårt sanitæranlegg.                            Vi på Topcamp Mosjøen vil sørge for at du får et gledelig opphold.

 

Fru Haugans Hotel tilhører de Historiske Hotel og Spisesteder og ligger i enden av Sjøgata. Dette er Nord-Norges eldste hotell. De driver også Frøken Skjolds Hotel. ved Mosjøen Togstasjon langs E6. I tillegg kan du overnatte i Gjestehusene i Sjøgata, Aspnes Camping (15 km nord for Mosjøen)

Klikk her for å finne ut mer om hva som skjer i Mosjøen og omegn